OFERTA GENERALA

Descarca acum Oferta de Pret
in format .PDF

I. Despre Floarea Soarelui pe Scurt

Floarea-soarelui este una dintre cele mai importante plante oleifere din tara noastra, semintele acesteia reprezentand principala materie prima pentru satisfacerea cererii ridicate de ulei, resturi vegetale si furaje. Pe plan mondial, intre plantele producatoare de ulei alimentar, floarea soarelui ocupa locul al doilea in lume dintre recoltele de succes pentru fermieri.

Aceasta se utilizeaza in alimentatia omului, avand culoare, gust si miros placut. Uleiul de foarea soarelui se mai poate folosi in industria alimentara la prepararea margarinei si a conservelor. Categoriile inferioare de ulei se folosesc la prepararea sapunului. Productia la o anumita suprafata cultivata difera in functie de hibrizii folositi, conditiile climatice si tehnologia aplicata. Comparativ cu alte culturi oleaginoase, floarea soarelui poate asigura randamente maxime de ulei la o unitate de suprafata.

II. Plan de Cultura, Rotatia Culturilor

 Luand in considerare bolile specifice, floarea soarelui nu ar trebui sa revina pe aceeasi sola mai devreme de 3-4 ani, in functie de zona in care ne aflam sau de gradul de infestare a solului cu agenti patogeni sau Orobanche sp., una dintre cele mai pagubitoare buruieni parazite. De asemenea, floarea soarelui nu trebuie sa urmeze in succesiune dupa soia sau rapita din cauza propagarii putregaiului alb (Sclerotinia sclerotiorum) totodata, trebuie evitate canepa si tutunul, ca plante premergatoare, din cauza atacului de lupoaie si cartoful sau inul, din cauza putregaiului cenusiu (Botrytis cinerea). 

III. Necesarul de Elemente Nutritive

Pentru o recolta bogata si de calitate superioara este nevoie sa aveti in vedere necesarul de elemente nutritive si rolul azotului, fosforului, potasiului si borului in tehnologia de cultura.
AZOTUL: reprezinta cea mai mare cantitate de consum ce incepe intre 10 frunze (B10) si inceputul infloririi (F1), de aceea trebuie avut grija ca acest element sa nu fie in exces (40-100kg s.a./ha maxim) pentru a evita aparitia bolilor si sensibilitatea plantei la cadere.
Aplicarea se face inainte de semanat sau la faza de 8-10 frunze.
FOSFORUL: este important pentru cresterea plantei si determinarea productiei si accelereaza maturarea semintelor. De asemenea, are o mare influenta asupra continutului de ulei.
POTASIUL: este elementul nutritiv cu mare impact asupra polenizarii si umplerii semintelor si imbunatateste toleranta plantelor la daunatori si boli.
BORUL: diviziunea celulara si cresterea tesuturilor tinere se datoreaza borului. La fel si umplerea semintelor si cresterea productiei.

IV. Daunatori in Cultura de Floarea Soarelui

Printre daunatorii culturilor de floarea soarelui care isi pot face aparitia in toate fazele de vegetatie ale culturii, de la samanta pana la recolta putem enumera: viermii sarma (agriotes sp.), ratisoara (Tanymecus dilaticollis) si afidele (Aphis fabae, Brachycaudus helichrysi), atacul de pasari.

Monitorizarea culturilor este importanta pentru sanatatea plantelor si depistarea la timp a primelor semne de boala sau de atac al daunatorilor.

ECOPLANT va ofera toate solutiile necesare in rezolvarea problemelor dumneavoastra. Pentru mai multe informatii contactati un reprezentant Ecoplant.

OFERTA GENERALA

Descarca acum Oferta Generala
de Pret in format .PDF

Departament Vanzari

  • Nume:
    Ciocartea Cristi
  • Telefon:
    0723 376 512
  • Tara:
    Romania
  • Email:
    contact@ecoplant.ro
Contact

Ne puteti contacta telefonic, sau pe e-mail daca sunteti interesat de produsele noastre, precum si pentru a primi o oferta de pret personalizata.

Raspundem tuturor cerintelor tale: