OFERTA GENERALA

Descarca acum Oferta de Pret
in format .PDF

I. Despre Amestecurile Furajere pe Scurt

Amestecurile furajere sunt amestecuri de graminee si legumioase utilizate in infiintare de pajisti semanate. Aceste pajisti pot fi folosite atat ca pasuni cat si ca fanete.

II. Plan de Cultura, Rotatia Culturilor

Aratura, cu plugul in agregat cu grapa stelata, se executa imediat dupa eliberarea resturilor vegetale ale plantei premergatoare, la adancimea de 20-22 cm, sau prin discuiri repetate (2-3), cu grapa cu discuri in agregat cu grapa cu colti, pentru lucerna semanata la inceputul toamnei.
Pregatirea patului germinativ se executa cu combinatorul, la adancimea de semanat, realizata in preajma semanatului. In tehnologia intensiva se lucreaza cu grapa cu discuri in agregat cu tavalugul.
Amestecurile de graminee si leguminoase perene pot fi semanate incepand din a doua decada a lunii martie pentru sezonul de primavara, iar toamna incepand din 20 august pana in 10 septembrie.
O atentie deosebita trebuie acordata secetei care poate cauza uscarea tinerelor plante.
Norma de semanat la amestecurile de graminee si leguminoase variaza intre 30-35 kg/ha. Doza minima se recomanda cand sunt asigurate conditiile optime de germinare a acestora.
Semintele de graminee perene nu sunt mari si datorita acestui fapt adancimea de semanat variaza intre 1-2 cm primavara si 1,5-3 cm vara in functie de textura solului. Semintele din amestecuri sunt diferite ca greutate. Semintele mai grele au tendinta de a se aseza la fundul sacului. Pentru acest motiv se recomanda amestecarea lor in semanatoare.

III. Necesarul de Elemente Nutritive

Azotul este un mineral important care decide nivelul proteinei in planta. Pentru amestecurile pe care le recomandam este binevenita fertilizarea cu 180-250 kg s.a/ha in fiecare an.
Fosforul este si el important pentru aceasta grupa de plante. Fertilizarile cu fosfor determina cresterea biomasei, stimuleaza o mai buna dezvoltare a radacinilor si microflorei din sol. Se recomanda fertilizarea cu 80-100 kg/ha fosfor s.a.
Potasiul este responsabil cu modul de utilizare a apei in plante.
In cresterea si dezvoltarea amestecurilor sunt importante de asemenea si microelementele cum ar fi: magneziu, calciu, sodium, sulf, bor, molibden si cupru.

IV. Daunatori in Amestecurile Furajere

Calea cea mai usoara de control al buruienilor este cosirea periodica, astfel incat buruienile sa nu fie mai mari de 15 cm. Utilizarea erbicidelor la amestecuri cu leguminoase nu este recomandata deoarece are loc distrugerea acestora din urma,.
Folosirea aceleiasi suprafete de pajisti, atat ca pasune cat si ca faneata, este o cale recomandata atat din punct de vedere economic cat si organizatoric. Pajistile folosite ca pasune ar trebui organizate in asa fel incat sa se reduca la minim efectele negative ale stationarii animalelor pe aceeasi suprafata. Mentinerea animalelor pe aceeasi suprafata mai multe zile dece la cresterea numarului de buruieni.

ECOPLANT va ofera toate solutiile necesare in rezolvarea problemelor dumneavoastra.
Pentru mai multe informatii contactati un reprezentant Ecoplant.

OFERTA GENERALA

Descarca acum Oferta Generala
de Pret in format .PDF

Departament Vanzari

  • Nume:
    Ciocartea Cristi
  • Telefon:
    0723 376 512
  • Tara:
    Romania
  • Email:
    contact@ecoplant.ro
Contact

Ne puteti contacta telefonic, sau pe e-mail daca sunteti interesat de produsele noastre, precum si pentru a primi o oferta de pret personalizata.

Raspundem tuturor cerintelor tale: